Супрахороидален път за прилагане на медикаменти: разразботка на Д-р Лукан Мишев в месечния бюлетин на Eyetube и на страницата на Retina Today

suprachoroidal space

Разработката на Д-р Лукан Мишев за повлияване на последиците от диабет, заден увеит, съдови инциденти и макулен едем чрез нов път на въвеждане на лекарството - супрахороидално - беше включена в месечния бюлетин на престижната платформа EyeTube за м. Август. Същата бе публикувана на страницата на престижното списание Retina Today.

Предимството на този път на въвеждането им в окото е, че се постигат условия за продължително и таргетирано действие на лекарствата, като се избягват потенциални усложнения от страна на витреалната кухина, лещата и предна камера на окото. Тази методика демонстрира значителен потенциал при пациенти с резистентен диабетен макулен едем и последици от съдови инциденти в окото, както и редица заболявания на задния очен сегмент, при които има възпалителен компонент.

За целта д-р Мишев разработи подходяща за целта игла, която да елиминира риска от попадане на лекарството на друго от желаното място, която бързо събуди интереса на колеги от цял свят и не остана незабелязана от платформите EyeTube и списанието Retina Today.

Линк към бюлетина на Eyetube за м. Август

Developed by ThemeMakers